Vaasa maistuu vieraalle kuin vieraalle

Vaasasta löytyy ravintoloita joka nälkään. Kaupunki tarjoaa ruokaa niin nautiskelevalle kulinaristille kuin kiireiselle lounastajallekin. Vaasasta löytyy lukuisia etnisiä ravintoloita eksoottisempia makuelämyksiä etsiville, mutta perinteistä suomalaista kotiruokaakaan ei toki ole unohdettu.

Loistavia lounasravintoloita

вв60Hovioikeudenpuistikolla keskustassa sijaitseva Sweet Vaasa tunnetaan suosittuna lounaspaikkana ja tietysti loistavista ja suussa sulavista kakuistaan muita herkkuja lukuun ottamatta. Ravintolassa tarjoillaan usein kevyempää ruokaa kuten erilaisia lämpimiä ja kylmiä salaatteja. Ravintolassa on myös salaattibuffet, jossa mahan saa varmasti täyteen.

Tukevammalla lounaalla voi pistäytyä esimerkiksi Strampenissa, jossa on tarjolla joka päivä kaksi erilaista lämmintä lounasta. Toinen lounasvaihtoehdoista on aina kalaruoka, joten ravintola on varma valinta kalan ystäville. Strampenissa tarjoillaan lounasta klo 11–15, minkä jälkeen herkkuja voi valita À la Carte -listalta.

вв61Suomalaisen kotiruoan ystävän kannattanee piipahtaa lounaalla ravintolassa nimeltään Kaksi Kupolia, josta saa niin lohta, kaalikääryleitä kuin hernekeittoakin. Rewell Centerissä sijaitsevassa Pinchossa on tarjolla arkisin lounasaikaan salaattibuffet, joka sisältää valtavan määrän erilaisia raaka-aineita – jokainen saa varmasti koottua Pinchon pöydästä mieleisensä salaatin. Loistavana lounaspaikkana mainittakoon myös mielenkiintoinen 1h+keittiö, jossa on päivittäin tarjolla keitto, salaatti ja tukevimpina vaihtoehtoina kotiruoka tai päivän lounas. Ravintolassa voi käydä myös aamiaisella tai toki myös illallisella.

FineDiningia kulinaristeille

вв63FineDining -ravintolaa etsivän kannattaa tutustua ainakin Gustav Wasa–ravintolan tarjontaan. Tarjolla on usean ruokalajin menuja sekä ryhmämenuja suuremmille seurueille. Gustav Wasan yhteydessä on myös saunakabinetti, joten ravintola sopii erinomaisesti myös illanviettopaikaksi, sillä saunakabinettiin voi tilata sekä laadukasta ruokaa että juotavaa. Gustav Wasa sijaitsee Raastuvankadulla ja on kesäisin auki perjantaisin ja lauantaisin klo 18 alkaen.

Vanhassa pankkirakennuksessa sijaitseva Il Banco tarjoilee puolestaan laadukkaita italialaisia makuelämyksiä finediningin ystäville. Hyvän ruoan lisäksi ravintolassa on laaja valikoima laadukkaita italialaisia viinejä. Il Banco sijaitsee aivan Vaasan ydinkeskustassa Hovioikeudenpuistikolla.

Pihvien ystävän ei kannata unohtaa myöskään Fleminginkadulla sijaitsevaa Fransmannia. Pihvien lisäksi Fransmannista saa myös hyviä kala- ja kanaruokia. Ravintola ei ole unohtanut myöskään lapsiperheitä, vaan tarjoaa perheen pienimmille oman, pienille maistuvan menun.

Ravintoloita etnisen ruoan ystäville

Etnisen ruoan ystävä löytää niin ikään runsaasti erilaisia ravintoloita Vaasasta. Thai-ruokaa tarjoavat muun muassa Thai House, Tom Yum Thai ja Laanna Thai Restaurant, kiinalaista löytyy esimerkiksi Xin Hai –ravintolasta.

вв62Japanilaisen ruoan ystävän kannattaa suunnata Magakoroon, jossa tarjoillaan muun muassa erinomaista sushia. Magakoro sijaitsee Rewell Centerissä ja sieltä saa sushin lisäksi myös muuta japanilaista ruokaa kuten lihaa, kanaa, kasvisvaihtoehtoja sekä matcha-jälkiruokia.

Kebabin ja pizzan ystävä löytää mieleistänsä pikaruokaa Pikku Quattrosta, jonka suuria annoksia kehutaan hinta-laatusuhteeltaan usein erinomaisiksi. Myös paikan salaattibuffet on saanut kehuja tuoreudestaan. Vaasan Amarillosta löytyy monenlaisia herkkuja tulisemman ruoan ystäville, kun taas kreikkalainen ravintola Ikaria tarjoaa välimerellisiä makuelämyksiä Kreikan suunnalta.

Eksoottinen ruokailuympäristö ravintolalaiva Farosissa

вв64Mikäli haluaa lounastaa tai nauttia illallista hieman erikoisemmassa ympäristössä, kannattaa pistäytyä laivaravintola Farosissa. Tarjolla on ystävällistä palvelua, rentoa tunnelmaa ja loistavaa ruokaa aivan meren rannassa! Ravintolasta on upea näköala merelle, ja kesäaikaan ruokansa voi nauttia ulkona kaunista maisemaa ihaillen.

Laiva saapui Vaasaan jo vuonna 1989, ja se on toiminut ravintolana siitä lähtien. Ravintola on täysin uudistettu vuonna 2013, joten ruokailijat saavat ruokailla uudessa, modernissa ympäristössä. Farosin lounaslistalta löytyy niin merellisiä makuja kalan ja katkarapujen muodossa kuin burgereita ja paistiakin.

À la Carte–listalla on tarjolla muun muassa erilaisia kala-annoksia, lammasta, uuniperunoita ja kanasalaattia. Ruoan lisäksi Farosiin voi poiketa esimerkiksi lasilliselle viiniä live-musiikkia kuuntelemaan. Ravintolassa järjestetään usein myös erilaisia tapahtumia.