Shoppailu Pohjanmaalla

Toisin kuin yleisesti luullaan, Pohjanmaalta löytyy reilusti shoppailumahdollisuuksia ostosten tekoa rakastaville. Tarjolla on niin suurempia kauppakeskuksia kuin pienempiä, kaikenlaista mukavaa sisältäviä putiikkejakin. Pohjanmaan maakunnan alueella Vaasan seudulla kauppoja on runsaasti, ja lisää suuria ostoskeskuksia on tarjolla Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Vaasan alueen kauppakeskukset

Pohjanmaan maakunnan keskivaiheilla sijaitsevasta Vaasasta löytyy kolme suurempaa kauppakeskusta:

вв57Rewell Center kattaa yli 60 erilaista liikettä ja lisäksi tarjoaa monipuoliset palvelut saman katon alta. Ostoskeskus sijaitsee aivan Vaasan keskustassa ja sinne pääsee helposti autolla. Kätevää on, että pakkasten paukkuessa auton voi jättää esimerkiksi lämpimään ToriParkkiin ostosten teon ajaksi. Rewall Centerissä on useita vaate-, kenkä- ja urheiluliikkeitä kuten ikisuosikki H&M, Click, Kookenkä ja Top Sport. Kosmetiikkatuotteita on tarjolla mm. Body Shopissa ja koruja Kultajousessa. Rewall Centeristä löytyy myös muun muassa Sinooperi, Elisa, Hemtex ja Nissen sekä erilaisia kahviloita ja ravintoloita virkistämään väsyneitä shoppailijoita.

Vaasan ydinkeskustasta löytyy myös HS Center, jossa on saman katon alla tavaratalo, elokuvateatteri sekä erilaisia palveluita. Ostoskeskuksessa on paljon erikoisliikkeitä sekä muun muassa aina tarpeellinen apteekki, vaateliikkeitä, kultasepänliikkeitä, sisustusliikkeitä, pankkeja sekä tietysti kahvila.

вв58GW Galleria puolestaan sijaitsee Vaasassa Kivihaantiellä aivan moottoritien läheisyydessä. Kauppakeskukseen on helppo saapua autolla ja alueella on ilmainen parkkialue. Keskuksesta löytyy runsaasti vaatekauppoja, kuten nuorille suunnattu Cubus, Jack&Jones, Veromoda, Dressmann, H&M, Lindex, Luhta ja KappAhl.

Sisustamisesta ja suomalaisesta designista kiinnostuneen kannattaa piipahtaa Iittalan Outlet-myymälässä ja Hemtexissä, kun taas taukoa kaipaava shoppailija voi istahtaa hetkeksi AschanCoffee&Deli–kahvilaan kuumalle kahville. Mikäli nälkä yllättää kesken shoppailun, voi haukata jotain esimerkiksi GW Galleriassa sijaitsevassa Hesburgerissa.

Suurten Kauppakeskusten lisäksi Vaasassa on runsaasti kivijalkaliikkeitä, joita ei kannata unohtaa. Keskustasta löytyy laatutietoisille shoppailijoille muun muassa Marimekon ja Pentikin liikkeet, eikä Vaasan kauppahalliakaan kannata jättää väliin. Kauppahallista löytyy paikallisia erikoisherkkuja, lahjatavaraliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita.

Ostosten teko muualla Pohjanmaan maakunnassa

Myös Vaasan ulkopuolella riittää tarjontaa shoppailusta kiinnostuneille. Esimerkiksi aikoinaan juuri kauppakeskukseksi perustetusta Kristiinankaupungista löytyy runsaasti pieniä liikkeitä, joissa myydään perinteisten vaatteiden, korujen, sisustustavaroiden ja kenkien lisäksi paljon erikoistuotteita sekä paikallisia tuotteita. Suurin osa kaupoista sijaitsee keskustan alueella torin läheisyydessä sekä Merikadulla, mutta kauempaakin löytyy kiinnostavia pikkuputiikkeja. Mikäli liikkuu kaupungissa kesäaikaan, kannattaa tutustua myös paikallisten asukkaiden pitämiin suosittuihin pihakirppiksiin.

Pohjanmaan pohjoisosassa sijaitsevassa Pietarsaaressa vieraillessaan kannattaa piipahtaa hyvästä valikoimastaan tunnetussa kirppishallissa (Loppishallen). Pietarsaaresta löytyy myös ihastuttavia pienempiä putiikkeja kuten laadukkaita pellava-, huopa- ja villavaatteita myyvä Noolan sekä ihastuttaviin sisustustuotteisiin keskittyvä Blossom. Mikäli etsii kivoja lahjatavaroita tai on kiinnostunut vanhoista retro-huonekaluista, kannattaa piipahtaa myös Katarina Maria -liikkeessä.

Pohjanmaan eteläosassa ostoksia voi tehdä Kristiinankaupungin lisäksi muun muassa Närpiössä ja Kaskisissa, joista löytyy runsaasti idyllisiä pikkuputiikkeja. Kaskisissa käydessään kannattaa vierailla muun muassa ButikWasa Bankin, Blue&Bellen ja Sonjan Pikkutuvan kaltaisissa pienliikkeissä. Kaupungista löytyy myös useampia käsityöläispuoteja kuten Annen käsityöpuoti ja alueen käsityöläisten yhteinen Bladhin puoti.

Shoppailu Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla

вв59Pohjanmaan maakunnasta pohjoiseen siirryttäessä saavutaan Pohjois-Pohjanmaalle, josta löytyy niin ikään runsaasti shoppailumahdollisuuksia. Eniten suurempia kauppakeskuksia lienee Oulussa, jossa ostoksia voi tehdä muun muassa Valkeassa, Idea Parkissa ja Stockmannilla. Oulun naapurista Kempeleestä löytyy suuri kauppakeskus Zeppelin aivan moottoritien varresta. Oulun torinrannassa ja keskustan tuntumassa on myös pieniä käsityöliikkeitä, joissa kannattaa vierailla. Oulun kauppahallista puolestaan löytyy käsityöläisten tuotteiden lisäksi muun muassa erittäin laadukkaita kala- ja lihatuotteita. Pohjois-Pohjanmaan pohjoisimmista osista Kuusamon seudulta löytyy runsaasti mm. Lappi-aiheisia matkamuistoja sekä paikallisia lappalaiskäsitöitä.

Keski-Pohjanmaan suurimmasta kaupungista Kokkolasta löytyy niin ikään lukuisia vierailukohteita ostosten tekijöille. Vanhana kauppapaikkana tunnetusta Kokkolasta löytyy niin suuria ostoskeskuksia (mm. Chydenia) kuin erikoisliikkeitä ja tehtaanmyymälöitäkin.

Etelä-Pohjanmaalla ostoksia voi tehdä esimerkiksi Seinäjoella. Seinäjoelta löytyy yhteensä viisi kauppakeskusta mm. Torikeskus, Epstori ja Mega-Keskus sekä pieniä erikoisliikkeitä kuten käsityö- ja lahjatavarapuoti Rustoopuori, jonne kannattaa ottaa ulkomaan vieraatkin mukaan ihastelemaan suomalaista käsityöosaamista.